Beautydag ‘Girls Only’ op Khagendra

Op zaterdag 24 februari was het eindelijk zover: de Khagendra Beauty Saloon werd geopend! Bepakt en bezakt gingen Douwe, Connor en ik met de bus naar Khagendra, ik was stiekem zelfs een klein beetje zenuwachtig in de hoop dat het allemaal goed zou verlopen en de meiden enthousiast zouden reageren. We hadden make up, cremes, haarelastiekjes en klipjes, nagellak, armbandjes, cake, chocola en koekjes gekocht. Kleurrijke posters geknutseld om de boel op te vrolijken en ballonnen om op te hangen!

Eenmaal aangekomen was de tuin al volgeladen met nieuwsgierige bewoners. Het gesleep van tafels en bankjes vonden ze allemaal super interessant. Toen Connor en ik alle verzorgingsproducten en lekkers aan het uitstallen waren, en Douwe het doek voor de fotoshoot aan het ophangen was, werden ze toch wel allemaal een beetje verlegen.. het ging echt gebeuren! Justin Bieber werd opgezet en het ‘girls only’ feestje kon beginnen!

Gelukkig waren er een paar stoere dames die wel als eerste durfden; Sita en Goma. De kleuren voor de ogen, lippen en nagels werden uitgekozen en het tutten kon beginnen! Al snel kwamen er meer meiden en vrouwen om ons heen zitten, nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde, maar tegelijkertijd ook nog wel een beetje verlegen.

Toen de hele behandeling erop zat, hielp Douwe ze naar de plaats voor de fotoshoot en waren er gelijk nieuwe vrouwen die toch ook wel wilden. ‘Maar alleen de nagels!’ Als je dan aan de tweede hand begint, zie je ze toch weer gluren naar de tafel waar de rest op staat en oké, ‘toch ook maar wat oogschaduw’. Uiteindelijk werd het hele gezicht opgemaakt en het haar gevlochten, oftewel de hele behandeling werd verzogd! Voor Connor en mij waren dit super mooie momenten. Verlegen en een beetje bang, maar na een tijdje durven ze zich toch over te geven om de rest ook te doen. Na een half uur was er zelfs een wachtrij en moest Douwe ons steeds vertellen wie er aan de beurt was, omdat we het overzicht zelf al lang waren verloren!

Het fijne aan deze dag was dat we met elke vrouw één op één bezig konden zijn. Op deze manier konden we hen echt even in het zonnetje zetten en ze laten voelen en zien hoe mooi ze zijn! Door hun handicap zijn ze in sommige dingen misschien wel beperkt, echter zijn dit stuk voor stuk prachtige vrouwen, van binnen en van buiten.

Met een heel fijn gevoel sloten we de dag af. We gingen naar huis met het mooiste cadeau wat er is: de glimlachen van deze prachtige vrouwen! Het resultaat: zeventien gelukkige vrouwen die op Khagendra wonen en drie gelukkige vrijwilligers. Zelfs de mannen hebben van deze dag genoten en waren heel erg blij voor de vrouwen.

Connor en ik willen graag Douwe, Krishna en Anil bedanken, dankzij hun hulp verliep de dag vlekkeloos. Maar onze bewondering gaat uit naar deze dappere, mooie en stoere vrouwen!

 

Maxime Besaris
Stichting Creative Sight

 

 

 

 

 

 

Photo Shoot – Khagendra

Wordt een donateur

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title