Stichting Creative Nepal

‘Door klein te blijven kan Creative Nepal grote dingen doen

‘van ontwikkelingshulp naar hulp bij ontwikkeling’

Welzijn, Educatie en Zorg zijn belangrijke factoren in een mensenleven.
In Nepal zijn deze drie factoren niet vanzelfsprekend en brengen daarmee de basisbehoeften voor velen in gevaar. Door met lokale initiatieven samen te werken, die erop gericht zijn deze factoren te verbeteren, kan er worden begonnen aan het ontwikkelen van een duurzame onderneming.

Wij denken dat lokale initiatieven goed werken en zeker als er een samenwerking tot stand komt tussen meerdere partijen met hetzelfde doel voor ogen. Ons basis model is dan ook hulp bieden bij persoonlijke ontwikkeling.

douwe@creativenepal.nl
t: +977 9808 765 231 (np)
t: +31 68 115 1166 (nl)

Douwe Kiran Soeting

Initiatiefnemer

Mijn naam is Douwe Kiran Soeting, geboren op 14-02-1979 in Alkmaar, Noord Holland. Na het afronden van de Vrije School in Bergen heb ik de eerste stap gezet naar het buitenland. Een jaar werken op een Camphill in Noorwegen. Een andere taal, andere cultuur, nieuwe mensen.

Het reisvirus sloeg in en met de jaren belandde ik op uiteenlopende plaatsen in de wereld. Om te werken of om te reizen. Al snel kwam ik erachter dat het voor mij meer betekent om ergens te werken en wonen en zo de cultuur en de mensen beter te leren kennen, dan het land als toerist te verkennen.

De afgelopen jaren ben ik veel in het buitenland geweest en heeft mijn droom steeds meer vorm gekregen. Creative Nepal, een initiatief waarmee ik iets kan doen voor anderen en zorgen dat ik mezelf kan inzetten op plekken waar dat hard nodig is. Wat eerst begon als een vergelijkbare website op het gebied van Outdoor producten komt nu steeds meer tot de kern die ik zelf eigenlijk veel belangrijker vind: goede doelen en mooie initiatieven.

Joost van Riel

Voorzitter

In 2016 vertelde Douwe mij dat hij naar Nepal zou gaan om daar te werken, nooit verwacht wat dit uiteindelijk op zou leveren, Creative Nepal. Nadat hij een half jaar vrijwilligerswerk had gedaan aldaar, kwam hij weer voor anderhalve week naar Nederland en heeft hij mij gevraagd om hem te helpen om de Stichting Creative Nepal verder vorm te geven. Omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in andere culturen en de manier van leven in andere landen, heb ik mezelf ingelezen in alle initiatieven waar Douwe mee bezig is. Dit gaf mij de doorslag om met Douwe in zee te gaan.

Buiten de vakanties in Europa heb ik gebackpackt in Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië en Mexico. Verder ben ik pas geleden nog naar Paramaribo geweest.

Begin maar 2019 ben ik naar Nepal gegaan en heb de projecten die wij steunen vanuit de stichting met eigen ogen mogen aanschouwen. Deze tijd in Nepal heeft een diepe indruk op mij gemaakt.  Altijd al heb ik wat willen betekenen in landen waar het slechter gaat dan in de westerse landen voor zowel de natuur als de inheemse bevolking. Nu kan ik dit waar maken door onderdeel te zijn van het bestuur van Creative Nepal.

Ik ben woonachtig in Den Haag werk zelfstandig als webdesigner en fotograaf. Meer informatie kan je vinden op JoSiJo.nl en Joostvanriel.nl

Annemijn Mors

Secretaris

Ik ben Annemijn Marieke Mors, geboren te Haarlem, Noord-Holland. Met mijn passie om andere culturen te ontdekken ben ik in 2017 bij Nepal uitgekomen, waar ik een aantal maanden vrijwilligerswerk heb gelopen bij een basisschool. Dit bezoek bleef niet bij één keer en door mijn verlangen naar dit land en haar mensen keerde ik binnen een jaar alweer terug, dit keer om ook Douwe bij te staan bij de projecten van Stichting Creative Nepal.

Iris Veenhuizen

Penningmeester

Tijdens mijn studie tot fysiotherapeut in Amsterdam heb ik mijn eerste backpack-reis door Thailand en Vietnam gemaakt. Na mijn afstuderen in 2016 heb ik met veel plezier twee jaar gewerkt in een revalidatiecentrum in Nederland, maar ik wist dat ik weer op reis wilde voor langere tijd en indien mogelijk combineren met werk of ontwikkelingshulp. Toen ik een bericht tegenkwam dat er fysiotherapeuten nodig waren in Nepal was de keuze dan ook snel gemaakt. In november 2018 stapte ik in het vliegtuig en de maanden die volgden bestonden uit vrijwilligerswerk bij Khagendra New Life Home. Daar heb ik samengewerkt met Douwe en ik raakte geïnspireerd door zijn ideeën en projecten. Het voelde dan ook als een logische volgende stap om onderdeel te worden van zijn Stichting Creative Nepal.

Mijn naam is Iris Veenhuizen, geboren te Barneveld, Gelderland en ik hoop op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan hulp bij ontwikkeling in Nepal.

Informatie Stichting Creative Nepal

Naam: Stichting Creative Nepal

Adres: Welgelegenstraat 15, 2548 SE ‘s Gravenhage, Nederland
E-mail adres: info@creativenepal.nl
Telefoonnummer: ‭+31 (0) 614 256 439‬

Rekeningnummer: NL 48 BUNQ 2206 0230 59
Bic/Swift code: BUNQNL2A
Registratienummers: KVK 70825726 – RSIN 813228852

Rechtspersonen: Joost van Riel – Voorzitter

Bestuurssamenstelling:
Joost van Riel – Voorzitter
Annemijn Mors –  Secretaris
Iris Veenhuizen – Penningmeester

Douwe Soeting – Initiatiefnemer

Doelstelling: 
Het bevorderen van ontwikkelingssamenwerking in Nepal;
het bevorderen van onderwijs, welzijn en de gezondheid in Nepal;
het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Beloningsbeleid: 
Onze stichting is een kleinschalige organisatie, waarbij iedereen op vrijwillige basis werkt. Er worden geen salarissen uitbetaald aan bestuursleden en/of vrijwilligers. Alleen worden onkosten gedeclareerd zoals het behouden van de website en het gebruik van kantoorartikelen en dergelijke. Ook werkbezoeken aan Nepal zijn voor eigen rekening van de bestuursleden.

Samenwerkingsverbanden:

Khagendra New Life Home (Kathmandu, Nepal)
Local Women’s Handicrafts (Kathmandu, Nepal)
Stichting ProActief Nepal (Arnhem, Nederland)
Stichting Veldwerk (Nederland, Nepal)
Help Silent Voices (Nederland, Nepal)

Financiën

Jaarlijks stelt Stichting Creative Nepal (SCN) een jaarverslag en exploitatieoverzicht op. In deze documenten legt SCN verantwoording af over het gevoerde beleid en de projecten.
Gerichte donaties worden gebruikt voor het bekostigen van onze activiteiten in Nepal. De uitgaven in Nepal bestaan uit de communicatie en transport voor het monitoren van de projecten alsmede de bijdragen aan de lokale projecten.

De gelden die worden gegenereerd door de provisie van verschillende winkels en bedrijven worden gebruikt voor zowel Nepal als onze activiteiten in Nederland.

In Nederland gaat het om uitgaven die samenhangen met:

  • Het onderhouden van de website van SCN
  • Promotie-acties
  • Fondsenwerving

Alleen gemaakte kosten kunnen worden gedeclareerd.

Jaarverslag

Jaarrekening

Beleidsplan – Statuten – Privacyverklaring

SCN kent als stichting een beleidsplan en statuten waarin onder meer de doelstellingen van de stichting zijn opgenomen. Je kunt hier lezen hoe het bestuur is ingericht en op welke manier leden van de bestuursorganen gekozen en benoemd worden. Ook kun je hier inzien hoe wij omgaan met uw gegevens waneer u zich aanmeld voor de nieuws brief of een donatie doet ten behoeve van een van onze projecten.

Laat jezelf horen, Doneer!

Elke donatie, groot of klein draagt bij aan een betere wereld voor de mensen van Nepal

Doneer

Neem contact op

10 + 13 =

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
My title