Opruiming bij Khagendra (Deel 2)

door | okt 17, 2018 | Khagendra, Nieuws

In de afgelopen week hebben we bij Khagendra heel veel materiaal kunnen verkopen. Het was een behoorlijke opgave om ook aan de bewoners het doel van deze missie goed uit te leggen. Spullen die op het dak liggen en niet meer worden gebruikt. “Waarom verkopen? Het ligt toch niet in de weg?” Vanaf het moment dat het duidelijk werd dat het ook iets op zou leveren was de kogel snel door de kerk. Een bijzonder mooie opbrengst van zo’n €750,- was het resultaat. En natuurlijk een zee van ruimte op het dak maar ook in de achter tuin. Persoonlijke spullen zoals oude rolstoelen en dergelijke hebben we een nieuwe plek kunnen geven, waardoor het niet meer in de weg ligt en het ook op termijn nog eens herbruikt kan worden.

Nu het grove werk is gedaan, gaat de schoonmaak nog verder. Overal ligt stof en hier en daar nog afval wat in de komende weken zal worden afgevoerd. Medische producten, zoals verband en tape die in de afgelopen jaren gedoneerd zijn door buitenlandse organisaties,
heeft een nieuwe droge en stofvrije plek gekregen in een kamertje op de begane grond. De medische staf weet weer wat er op voorraad is en hoeft zo ook niet onnodig nieuw materiaal aan te schaffen.

Zoals beloofd gaat Stichting Creative Nepal met behulp van onze sponsoren het bedrag aan Khagendra verdubbelen. Het doel van de missie was om voor hetgeen verkocht is een nieuw en beter afval systeem te creëren. Nieuwe prullenbakken en een betere plek om afval op te slaan voordat het wordt opgehaald.
Met deze grote opbrengst kunnen we ook schoonmaak middelen zoals dweilen, bezems en nieuwe emmers kopen. Er wordt dagelijks schoongemaakt in de gangen en kamers van Khagendra.  Hoog tijd om ook de medewerkers aan goed materiaal te helpen zodat hun werk makkelijker wordt.

Namaste

Douwe Kiran

Stichting Creative Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title