Project – Kale Ka Sarana Mabey, Kathmandu, Nepal

Op 26 Maart 2018 hebben we het Porject in Sarana Mabey kunnen afronden. Daar hebben we aan 74 jonge studentes een sanitair pakket gegeven en aan deze studentes inclusief enkele jongens en leraren voorlichting gegeven over menstruatie en hygiëne. 

Het was mooi om te zien hoe we werden ontvangen en hoe de informatie door alle studenten werd opgenomen en ze met veel aandacht en interesse aan het luisteren waren.

Ook werd duidelijk hoe belangrijk deze projecten eigenlijk zijn. Bij de vraag of er jonge studentes nog werden afgezonderd volgens het Chaupadi gebruik waren er 8 van de 74. Schokkend en meteen zo duidelijk dat ook deze oude traditie nog niet is uitgebannen.

Op 26 maart konden wij  74 jonge studentes helpen. Nieuwsbericht

Voor dit project was een totaal bedrag nodig van ongeveer €595,-

 

De kosten bestaan uit:

 

  • De Sanitaire Pakketten á ±€8,-
  • Workshop en voorlichting á ±€100,-

Het Sanitair Pakket

Stichting Creative Sight zet zich samen met de vrouwen van Local Women’s Handicrafts in voor het verbannen van het taboe wat nog steeds heerst omtrent ‘menstruatie’, de maandelijkse periode.
Chaupadi, een vanuit geloofsovertuiging veel voorkomend gebruik, waarbij vrouwen worden gedwongen zich af te zonderen van het dagelijkse leven tijdens hun menstruatie en moeten slapen in veelal koude hutten en tochtige vertrekken, is in vele afgelegen dorpen nog steeds de oorzaak van sterfte, onnodige ziekten en andere ernstige aandoeningen.
Om dit gebruik, wat al door de wet verboden is, een halt toe te roepen gaan wij langs scholen in kleine dorpen en gemeenten om voorlichting te geven over de maandelijkse periode en overhandigen daarbij alle meisjes en jonge vrouwen een herbruikbaar en hygiënisch Sanitair Pakket.

Help ons om een groot verschil te maken voor deze kwetsbare meisjes!

Het Sanitair Pakket

  • Twee ecovriendelijke sanitaire pads, gemaakt van antibacterieel hoge kwaliteit, waterdicht katoen
  • Twee keer 100% katoen ondergoed
  • Zes keer een inleg, gemaakt van sterk vocht opnemend hoge kwaliteit dubbel laags katoen
  • Eén keer een opbergzakje van herbruikte zijde
  • Eén keer een stuk zeep
  • Eén keer een nagelknipper

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title