Sponsoring bewoners Khagendra Nepal

Khagendra New Life Home

Khagendra New Life Home is een instelling voor mensen van alle leeftijden met een ernstige lichamelijke en/of mentale handicap. Khagendra biedt permanente zorg aan zo’n 75 mensen door middel van dagelijkse fysiotherapie, verpleging en verzorging. Op Khagendra voelen veel bewoners zich thuis.

Stichting Creative Sight draagt bij aan de algemene leefomstandigheden op Khagendra door o.a. te investeren in het verbeteren van de woonvoorzieningen, sanitair, hygiëne en activiteiten. Hierdoor wordt het leven van de bewoners van Khagendra een stuk leuker en gemakkelijker gemaakt.

Daarnaast helpen wij de bewoners die de kosten voor Khagendra door omstandigheden niet meer zelf kunnen dragen. Zo ook bieden wij individule sponsoring aan bewoners die bijvoorbeeld extra steun nodig hebben in de vorm van studie geld of externe onderzoeken.

Donatie Bewoner

Gerichte donaties aan bewoners van Khagendra New Life Home worden gebruikt voor deze doelgroep en ingezet op de basis kosten.
Wilt u een specifieke bewoner persoonlijk sponsoren stuur dan een mail aan info@creativenepal.nl

Kosten per Bewoner

De maandelijkse kosten voor Khagendra New Life Home zijn 6000 rupees (ongeveer 50 euro) per maand. Deze kosten worden betaald om zo medische zorg, onderdak en drie keer per dag voedsel te krijgen.

Leeftijd: 25 jaar oud
Handicap: Paraplegic
Verlamd aan beide benen

Kosten 2019: ±€600,-
Voor 2019 Voldaan
Met dank aan onze sponsors

Dinesh Khattri

Dinesh, 25 jaar oud, is op 21-jarige leeftijd naar Khagendra gegaan. Hij is op twaalfjarige leeftijd van een heuvel gevallen, waardoor hij aan beide benen verlamd is geraakt. Momenteel studeert hij in class 12, de laatste klas van de middelbare school. Hierna zou hij zijn opleiding voorzetten op een bachelor-opleiding. Naast studeren houdt hij van muziek luisteren en zingen.

Wilt u hem helpen?

Leeftijd: 30 jaar oud
Handicap: Paraplegic
Verlamd van haar nek tot aan haar voeten

Kosten 2019: ±€600,-
Voor 2019 Voldaan
Met dank aan onze sponsors

Puna Rai

Sinds twee jaar leeft Puna Rai (30 jaar) op Khagendra. Drie jaar geleden is ze van een boom gevallen, dat letsel aan haar ruggenmerg heeft veroorzaakt. Daarnaast heeft ze problemen gekregen met haar oog, waardoor ze halfblind is.

Elke dag zie je Puna weer verschijnen met een boek in haar hand. Lezen, dat is voornamelijk haar dagelijkse bezigheid. Contact met haar ouders heeft ze nog wel, alleen zijn ze te arm om haar geld te kunnen geven.

Wilt u haar helpen?

Leeftijd: 78 jaar oud
Handicap: Paraplegic
Verlamd aan zijn benen

Kosten 2019: ±€600,-
Voor 2019 Voldaan
Met dank aan onze sponsors

Shantaman Rana Magar 

Shantaman Rana Magar is 78 jaar oud en leidt aan paraplegia, ofwel verlamming van het onderste gedeelte van zijn lichaam. Sinds negen maanden is Shantaman en zijn familie niet meer in staat om de 6000 rupees (ongeveer 50 euro) per maand aan Khagendra betalen. De medische zorg, onderdak en drie maal per dag eten worden van van dit bedrag bekostigd. Het is van noodzaak dat deze kosten worden betaald, anders dreigt Shantaman op straat te komen staan.

Wilt u hem helpen?

Leeftijd: 28 jaar oud
Handicap: Quadriplegia
Verlamd vanaf zijn nek tot aan zijn voeten

Kosten 2019: ±€600,-
Voor 2019 Voldaan
Met dank aan onze sponsors

Sunil Dangol

Sunil Dangol, een man van 28 jaar oud, heeft sinds vier jaar een ernstige handicap opgelopen. Tijdens het turnen is hij naar beneden gevallen, waardoor hij geen enkel gevoel meer heeft vanaf zijn nek tot aan zijn voeten. Vroeger was hij taxichauffeur van beroep en hield hij van sporten, maar tegenwoordig bekijkt hij voetbal van achter zijn laptop. Een mogelijkheid om weer te sporten zit er voor hem niet meer in. Sunil zit voornamelijk in een rolstoel of ligt in bed.

Wilt u hem helpen?

Leeftijd: 28 jaar oud
Handicap: Quadriplegia
Verlamd vanaf haar nek tot aan haar voeten

Kosten 2019: ±€600,-
Voor 2019 Voldaan
Met dank aan onze sponsors

Suryamaya Tamang

Zoals velen in Nepal is ook zij gehandicapt geraakt tijden werken op het land. Haar familie kan de kosten voor Khagendra niet opbrengen waardoor ze afhankelijk is geworden van steun van buitenaf. Nu blijkt dat ook zij voor de afgelopen 5 maanden geen sponsoring meer heeft wordt de situatie voor haar moeilijk.

Wilt u haar helpen?

Leeftijd: 24 jaar oud
Handicap:
Geamputeerde aan beide benen

Studie Kosten 2019: ±€240,-
Voor 2019 Voldaan
Met dank aan onze sponsors

Tej Bahadur Magar 

Tej Bahadur Magar is 24 jaar oud en heeft al sinds zijn geboorte de aandoening spinal cord injury (letsel aan het ruggenmerg). Hij kroop sinds zijn geboorte over de grond en kreeg kanker in beide benen. Toen hij veertien jaar oud was, werden zijn benen geamputeerd. Sinds die tijd zit hij in een rolstoel.

Wilt u hem helpen?

Laat jezelf horen, Doneer!

Elke donatie, groot of klein draagt bij aan een betere wereld voor de mensen van Nepal

Doneer

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title