Vrouwen Training Centrum, Terai

Local Women’s Handicraft

Local Women’s Handicraft (LWH) is een fair trade textiel en handwerk collectief in Kathmandu, nepal. Sinds de oprichting door Nasreen Sheikh in 2008, creëert LWH banen voor vrouwen die in achterstand leven, gemarginaliseerd, uitbuiting en misbruik hebben overleefd.

Elke vrouw die deelneemt aan het vrouwen training centrum Terai, ondergaat het trainingsprogramma voor zes, twaalf of achttien maanden. Vrouwen hebben een keuze in welke vaardigheden ze willen nastreven. Deze vaardigheden zijn, maar niet beperkt tot: ontwerp, naaiwerk, weven, borduurwerk, breien, juwelen en patroonwerk.

Tijdens de opleiding ontvangt elke vrouw een basis inkomen. Als de training voltooid is, hebben de vrouwen een keuze om verder werken in onze werkplaats waarmee ze eerlijk loon en arbeidsvoorziening ontvangen. De vrouwen hebben we de mogelijkheid om een eigen bedrijfsplan uit te voeren en haar eigen sociale onderneming te openen met behulp van een microkrediet.

 

Wij zijn van mening dat vrouwen die toegang hebben tot waardige banen, sociale ondernemerschap en rollen in de economische sector, de levens van hun kinderen, families en gemeenschappen veranderen. Door ons toegewijde en passionele team heeft LWH een veilige gemeenschap kunnen oprichten die honderden vrouwen heeft opgeleid. Momenteel zijn er 40 vrouwen werkzaam en streven we ernaar voortdurend te blijven groeien. Met deze nieuwe vaardigheden, een basisinkomen en een veilige gemeenschap, zijn onze vrouwen gesterkt om met zelfwaarde vooruitgang te boeken in hun leven. Dit maakt een positieve sociale en milieu-impact en creëert een duurzaam leven.

 

De visie van Local Women’s Handicrafts is:

  • Uitbreiding van het Ondernemers Emancipatie Model van vrouwen in een van  de armste regio’s van de wereld voor economische duurzaamheid.
  • Oprichting van een Social Business partnerschap met andere lokale Nepalese ondernemers.
  • Verspreid anti-Sweatshop bewustwording en educatie van consumenten over Fair Trade principes.
  • Empower 10.000 gemarginaliseerde vrouwen voor 2020.

Vrouwen in Nepal

Op basis van de 2011 volkstelling, hebben 46,7% van de vrouwen in Nepal een lage geletterdheid, een percentage die aanzienlijk lager is dan bij mannen (71%). Vrouwen zijn grotendeels betrokken bij onbetaalde arbeid, zoals landbouw arbeid die daarvoor geen erkenning krijgt voor hun bijdrage aan de economische voordelen van de familie. In Nepal heeft slechts 19% van de vrouwen eigendom over vastgoed en 25% is het hoofd van het huishouden.

Een dochter kan volgens de wet geen aanspraak maken op het eigendom van haar vader en vrouwen hebben geen recht op eigendom van hun man. De vrouwen zijn daarmee sociaal benadeeld door economische en wettelijke beperkingen.

Gedreven door armoede, zijn kinderhuwelijken een alledaagse praktijk op veel plekken in nepal. Nepal behaald de lijst van de top 10 landen met de hoogste kinderhuwelijken. Kinderhuwelijken leiden er vaak toe dat vrouwen op zeer jonge leeftijd kinderen krijgen met alle gezondheid risico’s va dien. Kinderweduwen komen ook veel voor. Deze weduwen worden gezien als heksen en brengen ongeluk. Hertrouwen, specifieke voeding, familie aangelegenheden, mannen in het oog kijken, en zelfs het huis verlaten is niet toegestaan.

Er is ook een hoog percentage van geweld op basis van geslacht in Nepal, ongeveer 51,9% van de Nepali – vrouwen melden slachtoffer te zijn van enige vorm van geweld. Daarvan zijn 46,2% een slachtoffer geweest van seksueel misbruik.

Noodhulp Overstromingen Terai, Nepal!

Nood toestand Saptari, Terai, Nepal!
Door het aanhoudende noodweer in vele delen van Nepal is ook de situatie in Saptari, Terai, omgeslagen.
Overstromingen en landverschuivingen verwoesten grote delen van dorpen.
Help ons de getroffen families steun te bieden!

Laat jezelf horen, Doneer!

Elke donatie, groot of klein draagt bij aan een betere wereld voor de mensen van Nepal

Doneer

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title