Sanitaire voorzieningen Khagendra vervolg

by | Jun 22, 2019 | Khagendra, Nieuws

De sanitaire voorzieningen van Khagendra New Life Home waren voor een langere periode al nodig toe aan vernieuwing. De situatie was voor de vele bewoners in een rolstoel simpelweg niet meer toereikend. Met steun van onze partners en sponsors hebben we nu twee van de drie fases met succes kunnen afronden. De 5 belangrijkste ruimtes zijn onder handen genomen en weer toegankelijk voor iedere bewoner.
Hier een greep uit wat we tijdens de verbouwing hebben gedaan:
In eerste instantie hebben we in alle ruimtes de kapotte tegels op de muur en vloer vervangen. Hiermee is de eerste stap naar een veiligere situatie gezet. Vele tegels waren versleten, gebroken en daarmee op sommige plaatsen scherp en gevaarlijk.

Als tweede stap hebben we de toiletten en douches vervangen en gezorgd dat alles weer naar behoren werkt. Om ervoor te zorgen dat in iedere ruimte ook warm water aanwezig is hebben we twee grote nieuwe zonneboilers toegevoegd en de verdeling over de sanitaire ruimtes alsmede de keuken en overige plaatsen verbeterd. Nu is er voor de koudere periodes in het jaar voldoende warm water voor alle bewoners. Daarnaast hebben we op verschillende delen van de muur een sterke railing opgehangen zodat het voor minder mobiele bewoners makkelijker begaanbaar is en ze zich voor stevigheid kunnen vasthouden.
Naast de sanitaire ruimtes was er de wens voor een mogelijkheid waar de bewoners zelf hun eigen was kunnen doen. Om deze ruimte te creëren hebben we eerst een muur moeten doorbreken waarmee er een open ruimte ontstaan is waar gemakkelijk met de rolstoel in en uit gereden kan worden. Een lage brede wastafel werd geplaatst met warm en koud water.
Deze ingreep maakt het voor niet alleen de bewoners maar ook de medewerkers makkelijker.

Nu het grootste gedeelte is vernieuwd en aangepast kijken we uit naar de laatste fase van dit project. Er zijn nog twee ruimtes die gedaan moeten worden. Hiervoor hebben we al een deel van de kosten gedekt. We hebben nog een bedrag van ongeveer €2500,- nodig om dit te realiseren.
Help ons met de laatste fase zodat het bij Khagendra weer veilig is om naar het toilet te gaan.

Met vriendelijke groet,

Douwe Kiran
Initiatiefnemer
Stichting Creative Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title