Uitdelen van Kleding

Op de ochtend van vrijdag 9 maart hebben we samen met Saheen van Local Women’s Handicrafts (LWHNepal) kleding uitgedeeld in de buurt van de Swayambunath, alom bekend als de Monkey Temple. Maxime en ik stonden vroeg op om Saheen te helpen met het verzamelen van alle gedoneerde kleding van haar huis in Thamel, om deze vervolgens naar beneden te tillen. Met wat hulp van de taxi chauffeur kregen we het voor elkaar om alle kleding in de kleine taxi te krijgen, en daarmee waren we met zijn drieën onderweg.
Aangekomen in een straatje dwars van de Swayambunath moesten we de zakken gevuld met kleding weer tillen naar de aangewezen plek. Het was erg vroeg in de morgen en er waren rond tien mensen op ons aan het wachten, nieuwsgierig naar wat we voor hen met ons mee hadden gebracht. Terwijl wij bezig waren met de schoenen en kleding te ordenen verzamelden er steeds meer mensen om ons heen. De communicatie verliep via Saheen en Maxime en ik communiceerde voornamelijk door onze handen voeten te gebruiken.
Met het uitdelen van de kleding begonnen we met de kinderen, waarvoor we de juiste maat schoenen en kleding moesten vinden. Dit werd lastiger gemaakt door hun moeders of didi’s (oudere zussen) die probeerden te helpen door zelf in de semi-georganiseerde hoop kleding te zoeken. Dit resulteerde af en toe in onrust die weer het zwijgen werd opgelegd door in het Engels hen tot orde te roepen wat snel daarna in het Nepalees werd vertaald door Saheen.

Na een paar uur kregen we het voor elkaar om elk kind één broek te geven, een aantal t-shirts, velen ook ‘gloednieuwe’ schoenen, en dat resulteerde in heel veel blije gezichten. We werden bedankt, en gingen weer op huis af. We willen iedereen hartelijk bedanken die kleding heeft gedoneerd, en we zijn dankbaar namens de mannen, vrouwen, en kinderen aan wie wij de kleding hebben uitgedeeld.

Namaste,

Annemijn Mors

Stichting Creative Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title