Maak jij het verschil?

Stel je voor. Je woont in Nepal, je zit in een rolstoel en je woont met 67 bewoners in een tehuis. Toch klaag je niet. Je hebt een dak boven je hoofd en je krijgt drie keer per dag eten. Een grote luxe in 1 van de armste landen ter wereld. Je huisgenoten worden je vrienden. Je beste vrienden. Je bent naar omstandigheden gelukkig. En dan krijg je nieuws. Nieuws dat je niet zag aankomen. ‘We kunnen de kosten niet meer opbrengen.’ Elke maand krijg je van je familie 55 euro om de opvang te kunnen betalen, maar over twee maanden is dat afgelopen.

De stress neemt toe. Hoe kan je overleven in een rolstoel waar de wegen onbegaanbaar zijn? Wie gaat voor je zorgen? En: kan je je beste vrienden ooit nog zien?

Het overkwam de 78-jarige Shantaman, die al 3.5 jaar verblijft in de opvang Khagendra New Life Home. In Nepal worden gehandicapten anders behandeld dan in de Westerse wereld. Soms stopt de familie je in een kooi, zodat wilde dieren je in ieder geval niets aan kunnen doen. Geen gevoel van vrijheid? Dat is jammer, maar zo ben je wel veilig.

Initiatieven als Khagendra New Life Home zijn ontstaan waar mensen met een lichamelijke en/of mentale beperking wel het gevoel van vrijheid hebben en de zorg krijgen die nodig is. Fantastische initiatieven, die levens totaal kunnen veranderen.

Maar elk initiatief kost geld, zo ook Khagendra. Elke bewoner moet 55 euro per maand betalen voor basiszorg, voeding en accomodatie. De familie springt vaak bij om dit te kunnen bekostigen. Echter, dit bedrag is voor veel families te groot om elke maand op te kunnen hoesten en daardoor raken veel bewoners in de problemen.

Stichting Creative Nepal doet hier iets aan. In het afgelopen jaar zijn al zeven bewoners geholpen voor de aankomende zes maanden, waaronder Shantaman. Hulp voor korte termijn, maar er is meer geld nodig voor lange termijn.

Wil jij helpen? Elke bijdrage telt. Of het nu 55 euro per maand is of een eenmalige donatie.

 

Maak jij het verschil?

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title