Voorlichting Menstruatie en Hygiëne

Locatie Kale ka Sarana Mabey, middelbare school.

In Nepal is het een veel voorkomend probleem dat jonge vrouwen niet, of niet op tijd de nodige voorlichting krijgen over menstruatie en de daarbij benodigde hygiëne. Aangezien er een taboe heerst op dit onderwerp worden de lessen op school vaak overgeslagen met als resultaat onnodige ziekten en infecties. Ook is het zo dat vele families gewoonweg geen geld hebben om de sanitaire voorzieningen die vrouwen maandelijks nodig hebben te kunnen kopen.

Stichting Creative Nepal (SCN) zet zich samen met Local Women’s Handicrafts (LWHNepal) in om het taboe te doorbreken en te helpen bij het uitdelen van de juiste voorzieningen. De vrouwen van LWHNepal maken de sanitaire pakketten in de werkplaats en hebben zo een baan en daarmee een sterkere positie binnen de maatschappij. SCN koopt de pakketten en deelt deze uit op de scholen waar het het meest nodig is. Een win-win situatie voor meerdere partijen binnen de Nepalese samenleving.

In de afgelopen weken hebben we meerdere scholen bezocht om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een voorlichting dag. Zo zijn we bij de middelbare school in Purano-Gorishwori geweest om 153 Sanitaire pakketen uit te delen en de daarbij behorende voorlichting over menstruatie en hygiëne.

De eerst volgende school op de agenda is de Kale ka Sarana Mabey middelbare school in de buurt van Goldhunga. Een school met ongeveer 74 jonge studentes in de leeftijds groep van 11 tot en met 17. Om het bewustzijn over het onderwerp te vergroten en het taboe te verkleinen vragen we ook een aantal van de jongens en de leraren van de klassen aanwezig te zijn tijdens de voorlichting.

Steun ons met dit project door één of meerdere sanitaire pakketten te doneren.

Onze dank is groot!

Douwe Kiran Soeting
Initiatiefnemer

Stichting Creative Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten initiatieven

Miljoenen artikelen
Shares
Share This
My title