Voorlichting Menstruatie en Hygiëne

De eerste dag op de school Purano Guheshwori

Deze maandag, 26 februari, zijn we gestart met de voorlichting op de Purano Guheshwori school in een van de buitewijken van Kathmandu. Tijdens deze voorlichting hebben we 57 jonge studentes uit de Klassen 8, 9 en 10 geholpen met bewustzijn over Menstruatie en Hygiene. In Nepal heerst er nog steeds een taboe omtrent dit onderwerp wat ervoor zorgt dat veel jonge vrouwen op belangrijke momenten in hun leven niet de juiste informatie krijgen. Zoals bijvoorbeeld over menstruatie en de daarbij behorende hygiene. Daarom zetten we ons in voor deze campagne die meisjes en vrouwen helpt om bewustzijn te creeren omtrent dit onderwerp.

We zijn vanochtend vriendelijk ontvangen en werden bij aankomst nieuwschierig aangestaart, ook mede door de grote zak met sanitaire pakketen die we met ons mee droegen. De dag op school wordt gestart met beweging op de grote binnenplaats doormiddel van ochtend gymnastiek, zelfs de allerkleinste doen mee. Nadat alle studenten plaats hadden genomen in hun klas, werden wij naar het juiste lokaal begeleid waar we de pakketten konden neerleggen al voor we zouden beginnen.

 

Saheen opent met een korte introductie en stelde daarin ons ook voor waarbij we de ruimte hadden om iets te vertellen over onze stichting, het werk wat we doen en waarom we ons inzetten voor dit project van Local Women’s Handicrafts. Een mooi initiatief met een prachtig project waar we graag een onderdeel van zijn en een bijdrage aan leveren.

De leraar van de klas, de directeur en verschillende andere leraren waren aanwezig en waren ook zeer geintereseerd in het geen wat gebeurde en werd verteld. Het was erg prettig om te zien dat de aanwezige leraressen en ook zeker de leraren interesse toonden en met hun aanwezigeheid hun steun aan dit project uiten.
Tijdens de voorlichting door Saheen werd er af en toe gegiecheld en verlegen gekeken. Echter bleef de interesse en intense blik van de meisjes gevestigd en wilde ze niks missen van de informatie die werd gegeven. Saheen vroeg aan het einde van de uitleg aan de meisjes om na te vertellen wat ze aan informatie had gedeeld, iedereen was heel verlegen, maar uiteindelijk was 1 van de meisjes zo dapper om voor deze gote groep studenten het verhaal in haar eigen woorden te delen.

Na de voorlichting en uitleg van het product hebben we gezamenlijk de sanitaire pakketten uitgedeeld aan de studentes. Bij overhandiging werden we liefdevol bedankt en in de gesprekken die daarna ontstonden vroegen we de meisjes want ze ervan vonden en of ze hun pakket gingen gebruiken, daar werd met volle overtuiging ja op geantwoord en werden we allemaal bedankt voor onze komst en het delen van deze informatie doormiddel van de voorlichting.

Wat een ontzettend bijzondere ochtend was dit en wat voelen we ons dankbaar dat we onderdeel mogen zijn van zoiets moois en we ons in mogen zetten voor dit prachtige project. Onze dank gaat uit naar deze prachtige studenten, Saheen en de andere krachtige vrouwen van LWH die dit allemaal mogelijk maken.

Hulp gevraagd!

Voor dit project hebben we reeds €560 aan donaties mogen ontvangen. Volgende week maandag 5 maart staat de voorlichting van de andere klassen 3 t/m 7 op het programma. Help ons om het resterende bedrag van €765 bij elkaar te krijgen om zo het tweede deel van de voorlichting ook te kunnen financieren en alle meisjes van deze school de juiste materialen en voorlichting te geven omtrent hun menstruatie.

Je kunt ons helpen door dit bericht te delen, op o.a. facebook, met jouw netwerk en door een Sanitair Pakket te doneren aan een van de studentes. Hiermee krijgen de studentes een Santinair Pakket met de daarbij behorende voorlichting van Saheen van LWH en een verpleegster die alle vragen van de meisjes rondom hun eigen menstrutatie zal beantwoorden. Daarnaast behouden de vrouwen van Local women’s Handicrafts hun fundamentele rol. Dit creeert werk en een stabiele basis binnen de maatschappij. Een win-win-situatie!

Alvast heel veel dank ook namens de vrouwen van Local Women’s Handicrafts.

Namaste,

Connor Schatz
Secretaris
Stichting Creative Nepal

Wordt en donateur

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten Initiatieven

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Shares
Share This
My title