Voorlichting menstruatie en hygiëne

De tweede dag op de school Purano Guheshwori

Op deze mooie, zonnige maandag 5 maart, zijn we voor de tweede keer langs de school Purano Guheshwori geweest. Dit keer voor de klassen 3 t/m 7. We gingen niet alleen op stap met Saheen, maar ook met Sangita. Zij is een verpleegster van Khagendra (de opvang voor mensen met een beperking) en zou meer vertellen over het lichaam en hoe de menstruatie werkt.

We waren iets later dan de vorige keer, waardoor de ochtendgymnastiek voorbij was. De meiden zaten al allemaal in een klas en zo konden we snel van start gaan! Toen we naar binnen liepen en de pakketten werden uitgestald, was er veel gegiechel te horen en werden we verlegen aangekeken.

Saheen ging mooi van start en liet ons onszelf even introduceren wanneer ze zelf de uitleg gaf over het pakket en waarom het belangrijk is om hier open over te praten met je familie en vrienden. Toen een sanitair pakket werd geopend en een onderbroek in de lucht werd gehouden, wisten ze niet waar ze moesten kijken! Weer veel gechiegel, maar de interesse overwon het en er bleef aandachtig geluisterd! Hierna had Sangita het woord en vertelde met veel enthousiasme haar verhaal. De meiden kregen de kans om vragen te stellen en hier werd goed gebruik van gemaakt.

Tijdens de pakketten uitdelen kon je goed zien hoe dankbaar de meisjes waren.
Veel hadden dit zelf niet kunnen betalen of hadden niet geweten hoe ze hieraan hadden moeten komen.
We willen jullie graag bedanken voor jullie hulp! Helaas zijn er nog veel vrouwen in Nepal die het zonder pakket moeten doen. Hier willen wij verandering in brengen!

Sanitaire pakkettten kunnen altijd nog worden gedoneerd en wij gaan hier veel goeds mee doen!

Namaste,

Maxime Besaris

Stichting Creative Nepal

Gebruik de onderstaande links en steun gratis de aangesloten Initiatieven

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Shares
Share This
My title